Creatief: Laatste foto's 2016

Zomaar een mooi plaatje, het lijkt net alsof het poppenhuis al bewoond word, en dat ze op zolder bezig zijn

Creatief met naald en draad

Naast het schilderij in acrylverf, zijn er ook twee in acrylgaren gemaakt

命.Melgert Wallhanging "title" 命.Melgert Wallhanging

Ook deze maand heb ik een gebreid landschapje gemaakt, deze keer een bos met het spel van licht en schaduw tussen de boomstammen.

Ik heb niet alleen een leuk tasje gebreid, als test voor een van 'mijn' designers, wat nog moet worden voorzien van voering...

命.Melgert  Bags "title" 命.Melgert Bags

...maar ben ik ook aan een mini rond kleedje begonnen, English PaperPiecing, voor onder een vaas of lamp. Er is ook een grotere uitvoering, voor over de tafel, maar daar had ik nu niet de juiste hoeveelheid stof voor. Ik doe nu alleen nog beginners projecten, en kleinere zoals het eerdere kleedje, de Mug Rug.

命.Melgert  Quilting "title" 命.Melgert Quilting

Tegenwoordig worden de lapjes meestal op de naaimachine in elkaar gezet, en later wordt alles, top-tussenlaag-achterkant, met de hand doorgequilt. Maar zelfs dat wordt tegenwoordig al heel veel op een professionele quiltmachine gedaan. Alleen bij Paper Piecing gaat alles met de hand, aangezien je de stofjes eerst om of op papier naait en daarna aan elkaar zet, ook weer met de hand.
Een grote quilt maken ligt in de toekomst, want om die volledig met de hand te doen zoals vroeger maar ook nu nog steeds mensen doen, zal een paar jaar in beslag nemen, en heel veel stof. Ik heb wel een leuke voorraad lapjes, maar overal maar 澭n 'Fat Quarter' van, en voor sommige grote quilts heb je heel wat meer nodig per kleur. Maar een grote 'Scrap Quilt' is w幨 een van de mogelijkheden, of een 'Samplers Quilt', een quilt niet alleen van verschillende kleuren en stofjes maar ook met van elk patroon maar 澭n blok.


Creatief: Hergebruiken als ontspanning

Vrijdag 26 augustus 2016

Het boekentasje met de gequilte voorkant, dat ik twee weken geleden ben begonnen, is af, en er passen, gelukkig, een stuk of 4-5 tijdschriften in ter grootte van de Flow, dus gaat dus in het vervolg mee als we boodschappen gaan doen.

命.Melgert  Quilting "title" 命.Melgert Quilting

Het patroon is dat van een grote quilt voor aan de muur of op het bed, Ik heb het patroon gebruikt zoals afgedrukt, voor de quilt moet je het 200% vergroten.

命.Melgert  Quilting "title" 命.Melgert Quilting

 

Gehaakte test

Zaterdag 30 juli 2016

Kantachtig rokje voor over een broek, legging of andere rok.

命.Melgert  Test Crochet  "title" 命.Melgert  Test Crochet

Voor 澭n van mijn favoriete designers bij Ravelry heb ik dit leuke rokje gemaakt, om te kijken of het patroon en vooral de maat klopt. Het is een vrij open kant patroon en het rokje word dan ook over een ander rokje, broek of legging gedragen. Het is gehaakt met hetzelfde pluizige katoen als eerder het vestje met de korte mouwtjes.Nieuw/Weblog

Meer over mij

Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties

Gastenboek
Reageren