Over mij...

Kleuren vergelijken (Foto: Dick Waanders)

Al lange tijd was ik op zoek naar een eigen "podium" voor mijn kunst. Een podium dat ook nog eens door iedereen bekeken kan worden. Mijn idee is dat met deze webzijde, die ik voor mijn verjaardag gekregen heb, mijn zoektocht beëindigd is.

Ik ben Riya en woon samen met partner en kat Yana. In juni 2009 heb ik het tekenen en schilderen weer opgepakt. Ik heb van kleins af aan getekend maar schilderen had ik tot nu toe niet zo veel gedaan. Het liefst schilder ik met olieverf, maar vanwege de toch wel vervelende geur ben ik sinds kort overgestapt op wateroplosbare olieverf. Ik schilder hoofdzakelijk met acrylverf en af en toe met aquarel, en dan natuurlijk met H2O olieverf. Werkt vrijwel net zo prettig als olieverf maar dan zonder de nare geur van terpentine etc. Verder teken ik nog steeds heel erg graag, het liefst met kleurpotlood.

Daarnaast fotografeer ik heel graag en véél, vooral Yana, kippen, vogels, vlinders en libellen, al zijn die laatste twee iets moeilijker op de foto te ‘vangen’. Verder natuurlijk de prachtige natuur hier in Twente, Grenspalen, adders, kikkers, allerlei kleine en kleurige insecten, wolkenluchten en vooral zonsondergangen. Naast wandelen in Twente en struinen langs de grens om de nog overgebleven oude grenspalen te fotograferen, brengen we heel veel tijd door in het Volkspark Rijssen. En dan hoofdzakelijk bij de volière en de kinderboerderij. Aan die laatste heeft deze webzijde dan ook haar naam te danken. Daar lopen namelijk de leukste en ‘koelste’ hennetjes en haantjes rond die ik maar ken. Als klein meisje hadden wij ook kippen maar was ik bang voor ze, maar sinds Koninginnedag 2010 is dat veranderd. Dat was onze eerste ontmoeting met de ‘Drie Koele Kippen’ en viel ik als een blok voor deze leuke fotogenieke diertjes. Ook bij de volière brengen we veel tijd door, de daar aanwezige vogels, parkieten, fazanten, kippen, vinken en nog meer prachtig gekleurde vogeltjes, zijn prachtig.

Ook heb ik dankzij mijn partner leren omgaan met verschillende grafische programma's en niet alleen om foto's te bewerken. Ik maak graag kleine kunstwerkjes met behulp van: PhotoImpact, Gimp 2, Photoshop Elements en nog een paar kleinere grafische programma's. Maar het mooiste waar hij mij mee in contact heeft gebracht is wel de Amiga 1200, een computer zoals ze tegenwoordig niet meer gemaakt worden. Zij is de meest gebruiksvriendelijk computer die ooit gemaakt is, een computer met een hart. Ze heeft mij niet alleen van mijn computerangst afgeholpen, maar ook nog eens mijn artistieke kant ontwikkeld. Helaas ben ik zelf niet in het bezit van een Amiga, maar sinds een juni 2010 wel van een Amiga Emulator, en zo kan ik nu ook thuis AmigaKunst maken. En ook al is het niet het origineel, ook de Amiga Emulator bezit het warme hart van de Amiga.

Andere liefhebberijen zijn breien, en dan het liefst sokken en poppen, haken, borduren, meerdere visuele dagboeken bijhouden, scrappen en tuinieren. Alhoewel ik daar door omstandigheden soms de kracht en energie niet meer voor heb. Ook al de andere creatieve uitingen staan daardoor soms op een heel laag pitje, maar ondanks dat probeer ik positief en vrolijk te blijven, ik geniet gewoon teveel van alles om mij heen.

Op deze webzijde laat ik een klein deel van mijn kunstwerken zien. Ik hoop dat u met plezier door mijn webzijde heen wandelt en dat u regelmatig eens een kijkje komt nemen. Mocht u suggesties, vragen of opmerkingen hebben, klik dan op 'Reageren'. Hier vind u ook het gastenboek.


Reageren

Nieuw/Weblog

Werk in Wording
Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties
Gastenboek


Mijn Favoriete Webzijdes

Op de Grens
Rocking & Stomping
Volkspark Rijssen
Aafke Amiga Art
Art to the 5th
Art Tutor
HaliKarlaArts
JournalWorkshops
Paintbasket
Peony and Parakeet
Ravelry
Sketchbook Challenge
The Art Company
Whitney Freya
WillowingArts
Zentangle