Laatste maanden van 2016

Zondag 1 januari 2017

En dan opeens is het jaar voorbij, en kan ik terug kijken op een jaar waarin het soms wel maar vaker niet wilde lukken om plannen uit te voeren, projecten af te maken en vooral om mijn webzijde bij te werken. En juist de laatste maanden waren er heel actieve en creatieve dagen bij met leuke eindresultaten.

In oktober heb ik voor het eerst mijn eigen papier gemaakt.

命.Melgert HandmadePapers "title" 命.Melgert HandmadePapers

De vellen papier zijn groter dan A4 en ik vind ze perfect geworden. Wel druk, maar ik ga ze waarschijnlijk ook niet in zijn geheel gebruiken, maar stukjes voor op een mixed media pagina of in 澭n van mijn kunstdagboeken. In het echt en van dichtbij zie je pas h鏐 rijk gedecoreerd het papier is.

命.Melgert HandmadePapers "title" 命.Melgert HandmadePapers

En de tweede serie van 3 vellen.

命.Melgert HandmadePapers "title" 命.Melgert HandmadePapers

Maar mocht dit nog niet genoeg details laten zien, het kan altijd van nog dichterbij, maar ondanks al de details wat je niet ziet en voelt is de glitter en glans van de goudkleurige en rode gelglitterpennen en de textuur van de correctiepen waarmee ik al de witte details heb getekend.

命.Melgert HandmadePapers "title" 命.Melgert HandmadePapers

Ik had niet verwacht dat een vel papier met wat kleurvlakken, kon veranderen in een rijk gedecoreerd papier dat je zelfs als geschenkpapier zou kunnen gebruiken.

命.Melgert HandmadePapers "title" 命.Melgert HandmadePapers

Doodles met verrassingen

Voor november had ik een leuk project, Doodle Journey van Petrea Hansen. Elke dag een doedel of krabbeltje maken, soms alleen met je dominante hand, dan weer met beide. Of met gesloten ogen of een tekening als 澭n continue lijn, wat best moeilijk is, want soms kun je niet verder en dan heb je toch de neiging om je pen van het papier te halen en ergens anders verder te gaan.  Maar op welke manier je tekent, het eindresultaat is telkens weer een verrassing, en soms wel heel erg grappig of verhelderend.

命.Melgert Doodle Journey "title"命.Melgert Doodle Journey

Bovenstaande foto is de eerste tekening/doedel die ik gemaakt heb, als tekening en ingekleurd. Een lekker ontspannend begin, of juist eind van de dag. En onderstaande tekening begon met een krabbel tekenen met de ogen dicht, en dan kijken of je iets herkenbaars ziet. Bij het inkleuren heb ik geregeld lijnen gekruist zodat het eindresultaat niet een lappendeken met tientallen kleurvlakjes werd.

命.Melgert Doodle Journey "title"命.Melgert Doodle Journey

En soms was er gewoon iets meer 'aards' zoals uit de natuur tekenen...

命.Melgert Doodle Journey "title"命.Melgert Doodle Journey

...of juist heel groot tekenen

命.Melgert Doodle Journey "title"命.Melgert Doodle Journey

Omslag voor MMD pagina's

En heb ik de omslag geaakt voor al de MMD Mini Journal Swap pagina's die ik heb gekregen, samen met die ik zelf heb gemaakt, 10 pagina's van 10x10cm. Mijn eerste poging 'Boekbinden met Coptic Steek'.

命.Melgert Journal "title" 命.Melgert Journal

Doodles, collage en meer

Maar ook zoiets simpel als een leuke kerstkaart, die heel toevallig ontstond als tekening bij een prompt van Robin Hallet.

Van haar ben ik deze maand met een ander leuk project begonnen: 'December Love and Prayers'. Elke dag is er een soort 'gebed' en een intentie om je meer bewust te maken van wat er in jezelf speelt, zoals angsten of onzekerheden waar je wel een beetje hulp bij kunt gebruiken.

Een ander project is van Shiloh Sophia, 'Get Muse Infused'. Heel kort, 5 dagen, met elke dag een vraag om te ontdekken of je een 'muse' hebt, zoals zoveel Grote Meesters dat hadden. Niet dat je die nu nodig hebt voor het bijhouden van journals/visuele dagboeken, maar wie weet is dit wezentje, van de eerste vraag, wel mijn geheime muse.

Het korte project van Shiloh komt weer van haar bijdrage ' Woman Unleashed Summer Retreat' dat ook net weer gestart is. Helaas vond ik deze tweede keer minder interessant en leuk, dan de eerste keer dat ik meedeed, de Winter Sessie. Maar ook hier zitten een aantal heel leuke dagen bij met interessante gastartiesten.

Omdat kleurboeken zo in zijn op dit moment, bezit ik er ook een aantal. Het verschil tussen de duurdere en goedkope kleurboeken is soms groot, maar af en toe vind je ook kwalitatief zeer goede boeken onder de goedkopere. Maar omdat in heel veel van die goedkopere dezelfde platen staan, zodat je dus soms wel 4 keer dezelfde kleurplaat tegenkomt, heb ik de meeste weer weg gedaan en kreeg ik het idee om het zelf eens te proberen, gewoon 澭n plaat voor mijzelf te maken, lekker uniek

 

September 2016

Mijn grote Canson Mixed Media Art Book, dat ik als kunstdagboek gebruik, heeft een prachtige voorkant gekregen omdat het zwart maar saai was en niet echt uitnodigend om er weer in te werken, nu ziet het er een stuk aantrekkelijker uit. En het heeft ook nog eens veel textuur door al de verschillende dingen die ik heb toegevoegd, verf, stof, strass-stenen, kartonnen krullen en papier.

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

En het kleinere 21 Days boekje, heeft nog een paar pagina's meer gekregen, maar is nog steeds niet af.

命.Melgert 21days journal"title" 命.Melgert 21days journal

 

Korte cursus van Juliette Crane, en meer kleurplaten

命.Melgert Drawings "title" 命.Melgert Drawings

Ik heb een paar leuke pagina's in mijn grote kunstdagboek gemaakt in de stijl van Juliette Crane, haar diertjes en bloemen zien er heel schattig uit, net als haar portretjes. Het lijkt allemaal best eenvoudig, maar dat valt toch nog tegen.

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

Een meisjesportret, uiltje, bloemen, en een dubbele pagina met schattige beestjes...

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

Ook in september weer een aantal kleurplaten gekleurd waarvan deze papagaai, uit Animorphia, wel het mooist is, en de plaat met de grootste verzameling kleine en vooral grappige details. Deze plaat heeft dan ook bijna de hele maand in beslag genomen, ik kleur namelijk maar een paar uurtjes per week, sommige mensen doen zoiets in 澭n weekend.

命.Melgert Colouring Pages "title" 命.Melgert Colouring Pages

Of deze prachtige pauw in bruin, goud, blauw en groen kleurpotlood, ook weer een paar dagen werk door al de veren en laagjes, maar hij ziet er dan ook schitterend uit. Al dat bruin was wel een beetje saai, maar telkens een paar veertjes, en nog een tweede kleurplaat of meer, om mee af te wisselen, maakt het allemaal wat minder saai en eentonig.

命.Melgert Colouring Pages "title" 命.Melgert Colouring Pages

Of deze kleinere platen met de engelstalige 'quotes', waarbij ik de achtergrond naar een voorbeeld van iemand anders, met pastelkrijt heb gedaan. Niet alleen gaat dat veel sneller, het ziet er ook nog eens mooi uit 幯 het geeft de plaat een prachtige fluwelig gevoel. Wel even een velletje ter bescherming erop, of een laagje fixeer, want hoe goed je de pastel ook in de pagina wrijft het blijft afgeven op de andere pagina.

命.Melgert Colouring Pages "title" 命.Melgert Colouring Pages

Ook heb ik, met behulp van stempels en veel doedels, een paar eigen kleurplaten gemaakt, waarvan deze het leukst om te doen was. Hier zie je dat een paar van de stempelafdrukken al groter zijn gemaakt, met verschilende doedeltjes om de bloemen en blaadjes heen.

命.Melgert Colouring Pages "title" 命.Melgert Colouring Pages

Met dit als het, met aquarelpotlood en stiften, ingekleurde eindresultaat. De zwarte achtergrond is met een zwarte permanentmarker gedaan. En later nog eens met verdunde acryl omdat het zwart van de marker meer grijs was dan echt zwart.

命.Melgert Colouring Pages "title" 命.Melgert Colouring Pages

En de volgende met de grappige huisjes is gestempeld op een vel met adresetiketten. Op deze manier heb je eigengemaakte stikkers die je op atc's, kaarten of in je kunstdagboeken en agenda kunt gebruiken. Het grote huis bijvoorbeeld, in de rechter bovenhoek en de linker benedenhoek, zit over 3 etiketten in de hoogte en iets meer dan 澭n etiket in de breedte die kun je dus in zijn geheel gebruiken, of ook per etiket, net wat je leuk vindt. En natuurlijk kun je ze vooraf of later nog inkleuren.

命.Melgert Colouring Pages "title" 命.Melgert Colouring Pages

 

Creatief in Augustus

Woensdag 31 augustus 2016

Augustus was best een creatieve maand, vooral met mijn kunstdagboeken en een paar swaps, ben ik aardig druk geweest. Maar ik heb er ook erg van genoten, al de kleurige kaartjes, atc's die ik heb gemaakt, zorgden vaak voor late avonden, t moeilijk om het weg te leggen. Hierbij een aantal van de dingen die ik gemaakt heb in de laatste paar dagen van deze maand.

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

Een 'All Size' swap waarin je niet alleen een atc maakt, maar ook een kaartje van 7,5 bij 7,5cm, 10 bij 10cm, kaart van 10 bij 14cm en als je nog puf had kon je ook nog een journalpage maken, A5. Ik heb geprobeerd om alles een beetje in dezelfde stijl en kleuren te houden, wat redelijk gelukt is.

Bovenstaand de journalpagina, en beneden het kaartje. Het leuke van alles een paar maanden later noteren is, dat je dingen tegenkomt die je gemaakt hebt en die je alweer vergeten was. En dan ben ik ook nog eens verrast door h鏐 leuk het er allemaal uitziet, en soms kan ik het me niet eens voorstellen dat ik dat gemaakt heb.
Pagina en kaart zijn gemaakt met acrylverf, restjes papier, uitgestanste figuurtjes, stempels, stickers, zwarte Sharpie, witte correctiepen, strookje stof en een hoofd vol fantasie.

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

Meestal vind ik het gemaakte z leuk, dat ik het voor mijzef ook nog eens wil maken wat er vaak niet van komt omdat ik dat ook weer vergeet.

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

Een nieuwe grootte van artist cards zijn deze 4x4 inch, bovenstaande foto, en 3x3 inch, foto hier onder, kaartjes. Een maat waarmee mijn Texaanse 'vriendin' de laatste maanden veel werkt, en daar heeft ze een paar van ons mee aangestoken, door deze swap. Een leuke maat om te gebruiken, niet te groot zodat je vaak lekker snel klaar bent, en toch nog heel veel op zo'n klein oppervlak kwijt kan. En vaak hou je met het maken van kaarten of mixed media pagina's, stukjes papier over die te klein zijn voor een normale kaart of atc's als dat stukje niet minimaal 3,5 inch (8,9 cm) lang is.

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

En als laatste een 'normale' atc, ook weer met dezelfde stempels en kleuren.

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

Ik genoot deze week z van het bezig zijn met mixed media, de kaartjes waren nog maar het kleinste project, ik had zondag, de 28ste, zo'n goede dag dat ik 5 pagina's in mijn grote kunstdagboek heb gemaakt. Als eerste deze volgepropte pagina, met als onderwerp de vogel- en vlindertelling, kon ik mooi al de stansjes van Elly gebruiken.

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

De ondergrond bestaat uit verfresten van andere projecten, penselen worden eerst zoveel mogelijk schoongemaakt op mijn onder/werkpapier of 澭n van mijn kunstdagboeken. Het leukst vind ik de drie poesjes rechts onder, stempeltje op bruin craftpapier uitgeknipt en een klein beetje extra kleur met gelglitterstiften in het halsbandje.

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

Pagina's in voor mij een weinig gebruikte kleur, en over online 'vriendschappen'. De 澭n blijkt een regelrechte ramp,

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

...de ander een verrassende positieve ervaring. Hoe dan ook, beiden laten een diepe indruk achter.

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

En de andere dubbele pagina is heel kleurrijk, met bijna fluoriserende kleuren. De ondergrondkleur zat er al een poosje, van de schildermarathon, maar tekst en andere toevoegingen ontbraken nog. Want, wat doe je met die pagina's als je ze tegenkomt, ik plaats de verf namelijk lukraak door mijn blok, zodat er niet alleen maar blanco pagina's zijn, die de creatviteit niet echt stimuleren.

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

Twee leuke kaarten, 澭n met een 'wijsheid' van Audrey Hepburn, en de ander een mini kleurplaat, brengen de oplossing. Ik vind ze namelijk t mooi om in een laatje te laten verdwijnen, dus plak ik ze op deze pagina's

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

Nog wat verfcirkels, wat papierfiguurtjes, gratis prints die ik al een paar jaar in mijn 'freebiebakje' heb liggen, hier en daar wat doedeltjes gezet met witte en zwarte Sharpies en klaar zijn ook deze beide pagina's.

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

En dan krijg ik van mij Canadese TAC 'vriendin' ook nog eens dit schattige mini journal, gevuld met een flink aantal pagina's aquarelpapier en een omslag gemaakt van wc rolletje en een mooie sticker of plaatje, alles met de 'coptic stich' gebonden tot een heel handzaam boekje.

命.Melgert Gifts "title" 命.Melgert Gifts

 


Nieuw/Weblog

Meer over mij

Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties

Gastenboek
Reageren