Wintertijd

Zaterdag 27 oktober 2018

Ondanks dat het er af en toe op leek dat het een stuk beter ging na mijn operatie, was er van creativiteit niet echt veel te zien. Dat kwam niet alleen dus door het langzame herstel, maar ook doordat het dubbelzien steeds erger wordt, met als resultaat veel hoofdpijn. Vooral met breien en haken kreeg ik na een paar seconden al knallende hoofdpijn, dus...gaan haak en naalden voorlopig de kast in, en blijven helaas mijn projecten liggen. Zoals mijn geheime opdracht die bijna af is, maar ook een paar sokken, een omslagdoek, een gehaakt topje, trui en een rond kleedje.

Wachten tot het beter gaat

Gelukkig heb ik nog wel een paar projecten afgekregen zoals een leuke wandhanger en een waslap, of zoals de Amerikanen het noemen: Washcloth. Deze is wel heel erg leuk, want er zijn twee kattenkopjes met oortjes ingebreidt.

Een Kattenwaslapje, maar niet voor de poes.

Wat gelukkig wel goed gaat, is bezig zijn met quilten. Van twee quilts kan ik maar weinig laten zien, omdat de patronen nog niet zijn uitgebracht. Dus van de eerste, een mooie loper, kan ik wel het mooie Free-Motion-Quilten laten zien. Het vrij quilten met de machine had ik nog niet eerder gedaan en wilde ik toch echt gaan uitproberen. En ik ben er eerlijk gezegd wel heel erg tevreden over.

Twee mysteries die zich van de andere kant laten bekijken

En van het tweede, een miniquilt, kan ik ook niet meer dan de achterkant laten zien, oke, en de stofjes die ik gebruikt heb.

En naast twee projecten die ik dus niet echt kan laten zien, heb ik gelukkig ook nog 2 projecten, ook weer quilts, die ik wl kan laten zien. Voor een grote quilt worden inplaats van verschillende blokken, nu verschillende borduurwerken gemaakt, en wel in 'Red Work'. Het is een zogenaamde 'Mystery Quilt', maar omdat we het eindresultaat al hebben gezien, is het enige mysterieuze, wlk borduurwerkje we gaan maken. Elke maand n, en er zijn nu al vier geweest, maar ik heb er nu ntje af en de tweede ben ik net begonnen.

Nog een Mysterie maar dan in het Rood

Dat het langzaam gaat zal wel duidelijk zijn, in het echt is de roos niet veel groter. En om een indruk te geven, de kleine blaadjes onder de roos en de twee bijtjes, zijn met naaigaren gedaan in een kettingsteek. Hier heb ik dan ook een loep voor nodig, al was het maar om de draad in het piepkleine oogje van het naaldje te krijgen. De rest is met katoen DMC10 gedaan, een garen dat veel gebruikt wordt bij het breien en haken voor poppenhuisminiatuurtjes.

En de andere quilt is een verzamel quilt, die vorige jaar als project werd gedaan en die in drie verschillende maten gemaakt kon worden: als miniquilt met blokken van 9x9 cm, 15x15 cm en de grootste 25x25 cm. Omdat ik geen nieuwe lapjes wil kopen, ik heb nog genoeg maar helaas overal maar n van, besluit ik om de kleinste maat te maken, en er de paar kerststofjes voor te gebruiken die ik al zo'n 20 jaar heb. Werd dus tijd dat die eens gebruikt gingen worden.

Een vroege Kerst

En ik heb nog een quilt liggen, maar daar heb ik nog niet meer aan gedaan dan het eerste patroon uitprinten. De blokken daarvan zijn groot, 25x25cm, en hebben elk een ander patchwork maar wel allemaal dezelfde achtergrond. Ik denk dat ik hiervoor het restand van mijn Crazy Quilt ga gebruiken, en anders moet het maar wachten tot ik een mooie achtergrond stof heb gevonden.

En dan is het volop zomer

Zaterdag 18 augustus 2018

De omslagdoek is gewassen en hangt nu te drogen, hij moet alleen nog op maat gebracht worden, 'steam-blocking' zodat hij niet alleen iets groter wordt, maar ook het patroon mooier uitkomt, het zit nu nog een beetje in elkaar.

Mijn omslagdoek is af

Gisteren kreeg ik ook de twee quiltboeken die ik had besteld en die al jaren op mijn lijstje staan om te kopen, vooral die met de hexacons. Ik wil namelijk ooit de 'Millefiore Quilt' maken, waarvan de patronen van de rozetten gratis te downloaden waren, maar...je had het boek nodig voor elk onderdeel van n zo'n rozet. En ja, dat boek was helaas nogal duur, maar nu heb ik het toch. Dus die quilt komt alweer een stukje dichter bij.
En het andere boek is het eerste van Joan Ford, er is nog een vervolg op dit boek en ze heeft nog meer quiltboeken op haar naam staan. Ik volg haar blog, waar niet alleen leuke verhalen op staan, maar ook heel veel mooie quilts, tips en links naar andere mooie blogs/webzijdes en goede uitleg over allerlei 'quiltzaken'.

Nieuwe quiltboeken

Vrijdag 17 augustus 2018

Eindelijk na al die maanden gaat het eindelijk weer een stuk beter met mij. Nog steeds moe maar, ik begin alweer redelijk creatief te worden.

Het tweede blok van mijn 'Crazy Colour Mystery Quilt', is ook af. Het kost toch wel veel energie, maar toch gewoon telkens n lapje op het blok zetten, dan komt het ook wel af. Deze keer gingen we 'free-hand-quilten', en heb ik ook het alfabet uitgeprobeerd.

Blok 2: Free-hand-quilten

Nog een close-up van het middelste lapje, het enige dat al wat extra's heeft, de rest moet wachten tot na het in elkaar zetten. Het band is antiek en de golfpatroontjes heb ik met de hand gedaan, omdat ik niet wist dat ik tch een quiltvoetje had. Het groene kriebel geval bovenaan is wl met de machine gedaan, free-hand-quilting. Lastig en ook wel eng zo'n eerste keer...maar zeker erg leuk.

Blok 1 heeft natuurlijk ook wat extra's mee gekregen en wacht ook nog op kraaltjes.

Blok 1: De basis en eerste steken

En natuurlijk ook weer een close-up van die extra's in het midden, en goudkleurig strikje, een paar leuke knopen en een sleutel.

En voor blok 3 heb ik de lapjes al geknipt. Het uitzoeken op kleur neemt best wat tijd in beslag. Ik moet niet alleen rekening houden met waar een kleur in mijn blok komt, of waar ik die wil hebben. Maar ik wil ook zoveel mogelijk rekening houden met de omliggende blokken.

Blok 3 geknipt

Op dit moment ben ik met twee omslagdoeken bezig, de een gebreid, de ander gehaakt. De gebreide vind ik het mooist, ten eerste omdat deze shawl/omslagdoek lekker groot gaat worden, en het garen dat ik hiervoor gebruik, een mooi kleurverloop heeft.

Een mooie ruime omslagdoek,

Het garen Bianca heb ik in verschillende kleurverlopen, maar wel allemaal met rose. De kleur wordt bij elke nieuwe bol iets donkerder en de laatste is vrijwel egaal magenta, wel een tweekleurige draad maar geen verdere kleurverloop.

De andere omslagdoek, het patroon is mooi, maar de kleuren. Ik probeer wat ik heb eerst zoveel mogelijk op te maken en ja, dan kom je ook kleuren tegen die bij nader inzien, niet zo geweldig zijn, tenminsten...voor mij.

Een kleurige 'Tropical' omslagdoek

Misschien heel geslaagd voor een jonger iemand, maar voor mij is deze nu nt iets te fel, t tropisch. Dat hebben we de afgelopen weken al meer dan genoeg gehad. Gelukkig is het nu al een paar dagen iets koeler, en hopelijk blijft dat ook nog even zo.

Verder ben ik ook nog met een 'geheim' project bezig voor een ontwerpster waar ik geregeld patronen voor test, daar kan ik alleen een foto van het door mij gebruikte garen van laten zien, de rest komt pas na september.

Een geheim en kleurig project

De afgelopen maanden heb ik nog wel meer gemaakt en gedaan, zoals:

Tour de Fleece 2018

Ook een jaarlijks terugkerend iets. Drie weken lang wol spinnen tijdens de Tour de France, op tol of wiel, of iets van/met wol maken. Ik heb alleen gesponnen, en dit jaar eigenlijk best veel.
BFL, Merino, Katoen en daarnaast heb ik rolags gemaakt en een nieuwe spintol. De top had ik twee jaar geleden al gemaakt, dus het werd tijd dat die spintol nu eindelijk eens afkwam. En hij spint redelijk. Niet snel maar goed genoeg voor een mooi draadje

Na TDF nog wat meer gesponnen

En van n van de 3 groepen waar ik bij zat, won ik ook nog een leuk prijsje: een mini 3D geprint Turks Tolletje, en het kwam samen met prachtige Alpaca, zo mooi. En spinnen.....geweldig een draadje zo dun als kant. Het was bijna een verjaarscadeau, want het kwam een dag na mijn verjaardag binnen.

Mijn prijs voor TDF2018,een mini Turks Tolletje en Alpaca wol.

SockMadness 12

Een jaarlijks evenement bij Ravelry waarbij je binnen twee weken een paar sokken maakt. Er zijn 7 rondes maar na de eerste ronde gaan alleen de snelste 35, en later hooguit 25 en zelfs nog minder, door na de laatste finale ronde: n paar sokken in 24 uur breien. Ik ben tot ronde twee gekomen, en dat is weer verder dan het afgelopen jaar.

Sokken Ronde 1

Sokken ronde 2

En een paar vingerloze wantjes, als extraatje

Voorbereiden op de winter

Een trui passen terwijl het erg warm is, is niet zo geslaagd. Gelukkig was het nog vroeg in de ochtend, dus heel erg warm was het nog niet.

Twee gebreide sjaals: een mooie brede met glitterdraad voor de winter,

Een smalle die lekker is in de zomer als het 's avonds begint af te koelen,

En een leuk knuffeltje,

Gewoon omdat ik uiltjes erg leuk vind en er nog een paar in de planning heb om ooit te maken.

Nog een paar foto's van 2017

Vrijdag 30 maart 2018

Goede vrijdag en het is op dit moment prachtig weer. De zon schijnt, vogels fluiten, je zou haast geloven dat het voorjaar al lekker op gang komt. Maar het is nog steeds koud, in de schaduw of zodra de zon weg is, met af en toe een frisse wind. Van al mijn bollen die nu al opgekomen zijn, draagt er maar n een bloem. En kleine gele narcis laat al een paar dagen haar zonnige geel zien, de rest is alleen nog maar groen blad.

Nog een paar foto's van dingen die ik gemaakt heb of mee begonnen ben het afgelopen jaar, zoals...

Een prachtige eerste quilt, een tafelloper

Verder ben ik begonnen aan mijn eerste grote quilt, de Crazy Color Mystery Quilt, een 'Quilt-Along' uitgeschreven door Bernina. Alles wat daar nodig voor was, kreeg ik als opsteker na mijn diagnose, de Brother Innov-is 955, en als verjaarscadeau, het pakket op de foto.

Materiaal voor mijn CCMQuilt

Mijn eerste blok, van Januari, is klaar. Dat lijkt erg veel tijd in beslag te hebben genomen, maar ik ben pas in Augustus begonnen, wat dus nog steeds behoorlijk lang is voor n blok. Van deze CCMQ kwamen in December de instructies voor het in elkaar zetten. Bernina heeft voor dit jaar al weer een nieuwe 'Quilt-Along' uitgeschreven, maar voorlopig vermaak ik me met deze, n leer ik mijn machine beter kennen. En dat was nu ook precies de bedoeling van Bernina voor deze quilt, leren omgaan met je (Bernina)Quilt-Borduur-Naaimachine en alle steken die erop staan.

CCMQ Blok 01 Januari


Meer over mij

Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties

Gastenboek
Reageren